Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Malina Hedvig egy éve - összef
  2007-09-04 07:05:55, kedd
 
   
  Malina Hedvig egy éve - összefoglaló
2007-09-01 21:32:44 elnök


Malina Hedvig esetében még a legfontosabb kérdést sem tisztázta az igazságügy vele kapcsolatban: áldozat vagy bűnös? Nem tudni, mit hoz a jövő, vajon megismeri-e a közvélemény a személye körüli történteket, de egy biztos: története már nem csak egy csallóközi magyar lány esete, hanem kíméletlen tükre a szlovákiai jogrendszer gyermekbetegségeinek.

Egy évvel ezelőtt teljesen ismeretlen volt a neve a nyilvánosság előtt, ma pedig a világ legnagyobb internetes keresője – a Google – több találatot jelentet meg az ő nevére, mint a szlovák miniszterelnökére.
Egy éve szinte nincs olyan hét, hogy ne jelenne meg valamilyen hír vele kapcsolatban. Ma egyértelműen ő a legismertebb személyisége a szlovákiai közéletnek, legkeresettebb alakja a médiáknak.
Egy évvel ezelőtti történetét már legalább százképpen elragozták az újságok, pedig azt ő mindig ugyanúgy mondta. Ott van a címlapokon, pedig sosem vágyott erre. Csak egy egyetemi vizsgát akart letenni azon a bizonyos 2006. augusztus 25-én. Az alábbi kronológiában – az első évfordulóra való tekintettel – visszatekintünk az elmúlt év történéseire.

Előzmények: 2006 június–július – Parlamenti választások Szlovákiában. Megalakult Robert Fico kormánya, melyben helyet kapott a magyargyűlölő Ján Slota pártja, a Szlovák Nemzeti Párt is.
Egymást követték Slota magyarellenes kijelentései, és nemzeti alapon történő bántalmazásokról érkeznek híradások. Más formákban is megjelent a nemzetiségi intolerancia, Pozsonyban például ismét meggyaláztzák Petőfi Sándor szobrát, futballmeccseken nemzeti alapon sértegettek a szurkolók – Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. 2006 augusztus 25. – Hír érkezett Nyitráról, hogy ott megvertek egy magyarul beszélő lányt.
Mint később kitudódott, Malina Hedvig csallóközi egyetemistáról volt szó. –

A szlovák rendőrkapitány, Ján Packa sajtótájékoztatóján kijelentette, nem fogják tűrni az ilyen cselekményeket. A szlovákiai parlamenti pártok vezetői nyilatkozataiban elítélték az esetet. – A Magyar Koalíció Pártja (MKP) szerint Szlovákiában az utóbbi időkben egyre több inzultus, tettleges támadás éri a magyarokat, mely azért van, mert Robert Fico miniszterelnök kész együtt kormányozni a szenvedélyes magyarellenességéről elhíresült Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártjával (SNS). – Magyarországon a Fidesz is elítélte a diáklány bántalmazást, és kinyilatkozta: elvárja a magyar kormánytól, hogy azonnal diplomáciai úton juttassa kifejezésre tiltakozását.

Az MDF közleményben tiltakozott a szlovákiai magyarokkal szemben elkövetett sorozatos atrocitások miatt. 2006 augusztus 26. – A Magyar Koalíció Pártja kezdeményezte, hogy a szlovákiai parlamenti pártok közös nyilatkozatot hagyjanak jóvá, amelyben elítélik a magyarellenességet. – Az ügyben rasszista indíttatású rablótámadás címén indult eljárás. 2006 augusztus 27. – Malina Hedvig elhagyta a kórházat, és hazament Felsővámosra. – „Magyarországnak nem kell felszólítania Szlovákiát arra, hogy tegyen a szélsőségesség ellen” – válaszolta Robert Fico kormányfő, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre hívta fel a figyelmét. Budapesten ugyanis a külügyminisztériumba hivatták Szlovákia magyarországi nagykövetének ügyvivőjét, hogy átadják neki azt a szóbeli jegyzéket, amely tartalmazza a magyar kormány sürgetését a szlovákiai raszszista indíttatású támadások megfékezésére.

– A rendőrség közzétette annak a két fiatalembernek a fantomképét, amelyeket Hedvig vallomása alapján rajzoltak le. A sértett leírása szerint kopaszok voltak és bőrkabátot viseltek. 2006 augusztus 28. – A magyarországi Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) válaszlépések sorozatát helyezte kilátásba. A szlovákiai sajtóban közétett fantomképek alapján a HVIM azonosítani vélte a nyitrai támadás elkövetőit, a róluk készült fényképfelvételeket (korábbi Szlovákiában tartott HVIM-rendezvények megzavarói) átadták a szlovák rendőrségnek. 2006 augusztus 29.
– Ismét megvertek egy fiatalt Szlovákiában, a Galántához közeli Diószegen, mert magyarul beszélt. 2006 augusztus 30.
– Elkészült az MKP azzal a nyilatkozattervezettel, amelyet az extrémizmus és a nacionalizmus terjedése ellen fogalmazott meg, s amellyel megszólítja a szlovák parlamenti pártokat, hogy közös dokumentumként hozzák azt nyilvánosságra.
– Közös nyilatkozatban fejezte ki aggodalmát a szlovákok és magyarok közötti helyi konfliktusok miatt több mint száz magyar értelmiség.
– Dušan Čaplovič miniszterelnök-helyettes a feszültségekre utalva közölte, szükség lenne „egy szlovák–magyar történelmi, kulturális és politikai közös nyilatkozatra”.
– Szlovákia két katolikus egyházi főméltósága is felemelte szavát a felerősödő magyarellenes hangulat és erőszak ellen.
– Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialista Párt elnökének arra kérte a szlovák kormányfőt, tegyen meg mindent a szlovákiai magyar polgárokat ért támadások ellen és előzze meg a feszültség fokozódását. 2006 augusztus 31.
– A budapesti szlovák nagykövetség épülete előtt tiltakozott a magyarokat ért atrocitások ellen a Magyar Vidék és Polgári Párt.
– Pozsonyban megtartották azt a hatpárti tanácskozást, amelyet az egyre élesebb nemzetiségi atrocitások miatt a Magyar Koalíció Pártja kezdeményezett. Minden meghívott ott volt, arra azonban nem volt meg a kellő politikai akarat, hogy a hat parlamenti párt közös határozatban ítélje el a nacionalizmust.
– Elítélte az idegengyűlölet és intolerancia szlovákiai megnyilvánulásait a fiatal magyar nőt ért közelmúltbeli támadás kapcsán az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének elnöke, René van der Linden is. 2006 szeptember 4.
– Már az Európai Parlamentben is téma a szlovákiai magyarverés. Hat képviselő is foglalkozott a szlovákiai helyzettel az Európai Parlament plenáris ülésén, Duka-Zólyomi Árpád (MKP) is elítélte a magyar- és romaellenes támadásokat, sőt, Monika Benová (Smer) is kijelentette:
„mint a Szlovák Köztársaság képviselője ezen a helyen szeretném elítélni és elnézést kérni a támadásokért, amelyek az elmúlt időben történtek a nemzeti kisebbségek ellen 2006. szeptember 5.
– Újabb magyarverés, ezúttal Ipolynyéken. A Duna Tv információi szerint a falu diszkójában két váci tizenévest bántalmazott egy 12 fős társaság. A sértettek elmondása szerint azért verték őket, mert magyarok. 2006 szeptember 6.
– A szlovák parlament elfogadta azt a nyilatkozatot, melyben elítélik a faji türelmetlenség és intolerancián alapuló erőszakos megnyilvánulásokat, cselekedeteket.
A nyilatkozat – amelyet Pavol Paška (Smer) házelnök házelnök terjesztett elő
– mögé azonban nem sorakozott fel valamennyi politikai párt, éppen a parlamenti választások által leváltott Dzurinda, és pártja, a Szlovák Kereszténydemokrata Unió volt az, amely nem támogatta azt. 2006 szeptember 7.
– A Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom – miután már szervezett tüntetést a budapesti szlovák nagykövetség előtt – úgy döntött, ugyanezt megteszi Pozsonyban, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma előtt is, szeptember 16-án. A szlovák belügyi szervek azonban nem engedélyezték a tüntetést. 2006 szeptember 12. – A szlovák rendőrség leállította a nyomozást a Nyitrán megvert magyar diáklány ügyében, mert szerintük nem történt semmilyen bűncselekmény. Erről Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter és Robert Fico miniszterelnök sajtótájékoztatón is beszámolt. Fico kifejtette, hogy kormánya minden extrémizmus ellen határozottan lép fel, és nem tűri, hogy kormányát és az országot ok nélkül támadják. A kormányfő köszönetet mondott a rendőrségnek az alapos vizsgálatért. Az üggyel állítólag több mint 250 szlovák rendőr foglalkozott. 2006 szeptember 13. – Malina Hedvig és ügyvédje, Gál Gábor sajtótájékoztatója Dunaszerdahelyen. A lány kitartott eredeti vallomása mellett, miszerint igenis megverték, mert magyarul beszélt. 2006 szeptember 14. – Gál Gábor ügyvéd, a Magyar Koalíció Pártja parlamenti képviselője sajtónyilatkozatban tudatta a nyilvánossággal, hogy „Malina Hedviggel és családjával történt megállapodás alapján” eláll a nyitrai diáklány ügyének képviseletétől. 2006. szeptember 15. – A budapesti szlovák nagykövet, Juraj Migaš tájékoztatta a magyar külügyminisztériumot a nyitrai ügy fejleményeiről, és jelentést kért azzal kapcsolatban, hogy hol tart a magyarországi szlovákellenes megnyilvánulások vizsgálata. 2006. szeptember 18. – Hedvig új ügyvédje, Roman Kvasnica panaszt nyújtott be az ügyészségre, mert a rendőrség azzal állította le a nyomozást, hogy a bűncselekmény meg sem történt. Az ügyvéd szerint a nyomozás során a rendőrség számos fontos szempontot egyszerűen figyelmen kívül helyezett. – A New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) közleményt adott ki, mely szerint aggodalommal figyelik, hogy „a magyarsága miatt augusztus 25-én bántalmazott Malina Hedvig a rátámadt szélsőségesek után a politika áldozatává válik. Az egyetemista lány meghurcolása egyértelmű diverziókeltés annak érdekében, hogy a szlovák hatalom elterelje a figyelmet az országban tapasztalható kisebbségellenes hullámról, amely az ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párt kormánykoalíciós jelenlétének egyenes következménye. Elfogadhatatlan, hogy a szakmai hibáktól sem mentes, ellentmondásos eredménynyel zárult rendőrségi eljárás során Malina Hedviget sorozatosan megalázták, megtagadták tőle az ügyvédi jelenlétet, és megfélemlítéssel igyekezték vallomása visszavonására bírni.” 2006. szeptember 19. – Noha a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetését a szlovák hatóságok betiltották, a szervezet vezetője mégis megjelent a pozsonyi belügyminisztérium előtt. A magányos tüntető fel akarta olvasni azt a közleményt is, amelyben elutasítják, hogy Malina Hedvig ügyében a szlovák rendőrség beszüntette a nyomozást. A rendőrök azonban elvezették, pénzbírsággal sújtották, elvitték a magyar–szlovák határig és öt évre kiutasították Szlovákiából. – A rendőrség is megkapta Malina Hedvig fellebbezését a rendőrségi vizsgálat leállítása ellen. A lány továbbra is kitart amellett, hogy két bőrfejű támadta meg, és új, független szakértői vizsgálatot kért a szlovák hatóságoktól. 2006. október 10. – A nyitrai ügyészség elutasította a bántalmazott magyar diáklány panaszát Nem láttak okot a nyomozás újraindítására, elfogadja a rendőrség megállapítását, hogy az egyetemista lány csak kitalálta, hogy augusztus 25-én két bőrfejű megtámadta és megverte, mert magyarul beszélt. 2006. október 18. – Dobroslav Trnka főügyész megerősítette, hogy bűnvádi eljárás indul Malina Hedvig ellen hamis tanúzás és a hatóságok félrevezetése miatt. Egy ismeretlen magánszemély, akin nem szeretné, ha kiléte nyilvánosságra kerülne, jelentette fel Hedviget (később a feljelentő öngyilkos lett!). A főügyészség a vádemelést célzó beadványt a Nyitrai Kerületi Ügyészséghez továbbította. 2006. október 25. – A szlovák közszolgálati televízió oknyomozó riportja arra a következtetésre jutott, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter szeptember 13-án nem mondott igazat a magyar diáklány esete kapcsán. A lány nem állította azt, hogy telefonált az adott időpontban, és az írásszakértők sem igazolták, hogy Hedvig maga írta volna blúzára a magyarellenes feliratot – mindez homlokegyenest ütközik a belügyminiszter korábbi állításaival. 2006. november 30. – Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség Malina Hedvig ellen a magát felfedni nem kívánó személy beadványa alapján. Hedviget akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találják a vádakban. 2006. december 19. – Hedvig a kassai székhelyű Alkotmánybírósághoz fordult. Nehezményezte a járási ügyészség, valamint a Nyitrai Járási Rendőrkapitányság vele szemben alkalmazott megalázó bánásmódját. A Szlovák Alkotmánybíróságra eljuttatott több mint 100 oldalas beadványban a lány védőügyvédje elsősorban arra mutatott rá, hogy a járási biztonsági szervek megsértették védencének az embertelen és megalázó bánásmóddal szembeni védelemre való alkotmányos jogát. 2006. december 20. – Tisztogatások a köztévében. Leváltotta a Híradó főszerkesztőjét, Roland Kyškát az STVújonnan megválasztott vezérigazgatója, Radim Hreha. Az intézmény munkáját bírálta a tévétanács is, mely a Riporterek című műsor Malina Hedviggel foglalkozó részeit egyoldalúnak találta. Hreha néhány hét alatt menesztette a közszolgálati médium több vezető munkatársát, köztük Eugen Kordát, aki a nagy visszhangot kiváltó, oknyomozó riportot készített Malina Hedvig ügyéről. 2007. január 21. – Dr. Hantz Péter és Dr. Kovács Lehel István állásukból elbocsátott (miután magyar nyelvű feliratokat helyeztek el a kolozsvári Babes-Bólyai Egyetem falain) erdélyi természettudományi tanárok felvidéki útjuk során találkoztak Malina Hedviggel. Az erdélyi tanárok egyfajta sorstársi szolidaritás miatt akartak találkozni a csallóközi lánnyal, hiszen őket a román sajtó csakúgy az ország legnagyobb közellenségei sorolja, mint ahogy teszik ezt gyakran Szlovákiában Malina Hedviggel. A két tanár nemzetközi szinten is igazságszolgáltatást keres, ebbeni tapasztalatukat, tudásukat felajánlották Malina Hedvignek is. 2007. január 24. – A Malina Hedvig-ügyről sugárzott két riport miatt indított ügyrendi eljárást a pozsonyi frekvenciatanács a közszolgálati Szlovák Televízió ellen. A tanács szűkszavú közleménye szerint a két, tavaly ősszel bemutatott riport „kiegyensúlyozatlanul” számolt be a Nyitrán 2006 augusztusában állítólag megvert magyar diáklány esetéről és az ügy fejleményeiről. A két anyag ugyanis nem volt hajlandó eleve hazugságnak és kitalálásnak minősíteni mindazt, amit Malina Hedvig megveréséről állított. 2007. január 26. – A Szlovák Televízió új igazgatója leváltotta azt az újságírót, aki két alkalommal is foglalkozott a Malina Hedvig-üggyel az országos közszolgálati médiumban. Felmondott annak a munkatársnak is, aki saját műsorában vendégül látta leváltott kollégáját, Eduárd Kordát. 2007. február 13. – Hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt kezdtek el nyomozni a rendőrök Malina Hedvig ügyében. 2007. február 14. – Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártja elnöke Strasbourgban járt. Tárgyalásairól hazatérve elmondta, hogy az euroképviselőket Malina Hedvig esete is érdekelte, amely nem kétséges, hogy megtörtént, csak az, hogy miképp? „Senki sem jogosult állami pozícióból azt állítani, hogy a lányt senki sem verte meg, amikor nyilvánvaló, hogy valaki megverte” –közölte Bugár. 2007. február 16. –Csalódottságának adott hangot Ivan Gašparovič szlovák államfő amiatt, hogy a szlovákiai magyar politikusok az Európai Parlamentben panaszolták el otthoni sérelmeiket, köztük Malina Hedvig esetét. A szlovák államfő helytelenítette, hogy a magyarok ily módon „feszültséget gerjesztenek, és Szlovákiát megkérdőjelező légkört teremtenek.” 2007. május 2. – Dobroslav Trnka főügyész sajtónyilatkozata szerint hamis tanúzás miatt vádat emelnek Malina Hedvig ellen. Ha bíróság elé állítják és bűnössége beigazolódik, akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik. 2007. május 4. – Öngyilkos lett a 36 éves Juraj K., az a férfi, aki feljelentette hamis tanúzásért és esküért Hedviget feljelentette. A rendőrség azonban csak három hét elteltével hozta nyilvánosságra a hírt. 2007. május 14. – A Týždeň című szlovák hetilap oknyomozó riportja tovább erősíti a rendőrség megállapításaival szembeni kételyeket. 2007. május 15. – Emberi jogainak megsértése miatt Malina Hedvig a kassai székhelyű Alkotmánybírósághoz fordult. 2007. május 16. – Roman Kvasnica, Hedvig ügyvédje megkapta kézhez a nyitrai rendőrség hatsoros vádemelési indítványát. Kvasnica az indítványt törvénytelennek nevezte, ugyanis meggyőződése, hogy védence mindig az igazat mondta. Az ügyvéd szerint a vádlók sem biztosak a dolgukban, a közvéleménynyel mégis el akarják hitetni, nekik van igazuk. 2007. május 17. – Magyarországon példa nélküli egyetértés a Fidesz és az MSZP között: összefogtak Malina Hedvig ügyében. A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke együtt jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától a Nyitrán tanuló diáklány ügyében. Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint a magyar politikai erők durván beavatkoztak Szlovákia belügyeibe, amikor szót emeltek Malina Hedvig érdekében. 2007. május 18. – A Žurnál című hetilap arról értesült, hogy két új tanú bukkant fel Hedvig, akik megerősítik, hogy a magyar diáklány hazudott, amikor azt állította, hogy tavaly augusztus 25-én Nyitrán két, bőrfejűnek kinéző fiatal férfi megtámadta. 2007. május 21. –Panaszt nyújtott be a vádindítvány ellen Malina Hedvig ügyvédje. 2007. május 22. – A magyarsága miatt megvert lány ügyében Bauer Edit MKP-képviselő szót emelt az Európai Parlamentben napirend előtti felszólalásában. „A Szabadság, biztonság, igazságosság övezetén belül, ez esetben az első kettő csődöt mondott. Így az eset az igazságosság próbája lesz. Kérdéses azonban, vajon a bíróság szembeszáll-e a rendőri erőkkel és a kormánnyal?“ – mondta. Monika Beňová (a Smer EP-képviselője) kifejtette, hogy az Európai Parlamentben nem szokás belpolitikai ügyekről vitát indítani, ezért úgy gondolja, Bauer Editnek nem kellett volna Malina Hedvig ügyében felszólalnia. 2007. május 23. – Malina Hedvig ügyét is említette Szlovákiáról szóló fejezetében az Amnesty International nevű nemzetközi emberi jogi szervezet idei világjelentése a rasszista motivációjú támadások címszó alatt. 2007. május 29. – A Týždeň hetilap interjút közül Jozef Hašto pszichoterapeutával. aki Malina Hedviget a nyitrai támadás után ismerte meg, s azóta közel harminc órát töltöttek együtt. Nem kételkedik abban, hogy Hedvig az eseményeket úgy írta le, ahogy azok megtörténtek, s ahogy azokra vissza tudott emlékezni az őt ért sokk után. 2007. május 31. – Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke azzal gyanúsította meg a Magyar Koalíció Pártját, hogy Brüszszelbe akarta szöktetni Malina Hedviget. A nemzeti párt meggyőződése az is, hogy a leány színlelt megveretése mögött magyarországi erők és az MKP politikusai állnak. 2007. június 20. - Malina Hedviget valóban megtámadták - mondta el kedden kora este a TA3 szlovák hírtelevízióban egy nyitrai férfi, aki állítása szerint közeli kapcsolatban áll annak a személynek a családjával, aki nemzetiségi indítékokból verte meg tavaly a nyitrai magyar egyetemistát. 2007. július 22. - nyilatkozatban hozta nyilvánosságra a Fair-play civil szervezet és több szlovák értelmiségi, hogy a Malina Hedvig elleni ügy annyira átpolitizált, hogy a szlovák rendőrségnek és államnak nem érdeke a jogszerű fellépés. 2007. július 24. - Packa országos rendőrparancsnok elképzelhetőnek tartja, hogy Malina Hedviget valóban megverték, de nem úgy, ahogy azt a sértett előadta. A Sme ma megjelent írása szerint Packa közvetett módon először mondta lehetségesnek, hogy a magyar származású nyitrai diáklány egy évvel ezelőtt fizikai támadás áldozata volt. „Mi azt állítjuk, hogy a cselekmény nem olyan módon történt meg, ahogy ő azt leírja” – mondja a rendőrfőkapitány. 2007. július 25. - Megváltoztatta Malina Hedvig vallomását egy rendőr; az illető szlovák lapértesülés szerint a vallomás szövegének átírása közben kihagyott egy kulcsfontosságú mondatot. 2007. augusztus 9. - A Nyitrai Kerületi Ügyészség elutasította Malina Hedvig panaszát, amelyben az egyetemista lány azt kifogásolta, hogy idén májusban eljárást indítottak ellene hamis vallomás vádjával. 2007. augusztus 17 - Mintegy 885 támogató aláírás gyűlt össze a tavaly nyáron Nyitrán magyarságáért bántalmazott fiatal lány, Malina Hedvig ügyének tisztességes kivizsgálását követelő civil kezdeményezéshez. 2007. augusztus 22 - Feljelentették a szlovák miniszterelnököt Malina Hedvig ügyében. Egy volt magas rangú szlovák rendőrtiszt és a Korrupcióellenes Hivatal egykori vezetője, Jozef Šátek azért fordult a szlovákiai legfőbb ügyészséghez, mert állítása szerint a Nyitrán történt események után Robert Fico visszaélt hatalmával.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyilatkozataiban, csalódottságának, dunaszerdahelyen, bántalmazásokról, megnyilvánulások, korrupcióellenes, futballmeccseken, miniszterelnököt, kormánykoalíciós, kisebbségellenes, frekvenciatanács, megfélemlítéssel, euroképviselőket, kezdeményezéshez, rendőrparancsnok, rendőrfőkapitány, belügyminiszter, közvéleménynyel, helytelenítette, büntetőeljárást, felszólalásában, vezérigazgatója, törvénytelennek, kulcsfontosságú, tapasztalatukat, főszerkesztőjét, nyilvánossággal, elképzelhetőnek, hírtelevízióban, következtetésre, visszatekintünk, elfogadhatatlan, magyarországnak, szélsőségesség, nyilvánosságra, feszültségekre, legfontosabb kérdést, igazságügy vele, személye körüli, csallóközi magyar, szlovákiai jogrendszer, évvel ezelőtt, nyilvánosság előtt, világ legnagyobb, szlovák miniszterelnökére, legismertebb személyisége, szlovákiai közéletnek, évvel ezelőtti, egyetemi vizsgát, bizonyos 2006, alábbi kronológiában, első évfordulóra, Malina Hedvig, Megalakult Robert Fico, Szlovák Nemzeti Párt, Petőfi Sándor, Magyar Koalíció Pártja, Robert Fico, Slota Szlovák Nemzeti Pártjával, Gyurcsány Ferenc, Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Poul Nyrup Rasmussen, Európai Szocialista Párt, Magyar Vidék, Polgári Párt, Európa Tanács, Parlamenti Közgyűlésének, Európai Parlamentben, Európai Parlament, Duka-Zólyomi Árpád, Monika Benová, Szlovák Köztársaság, Duna Tv, Pavol Paška, Szlovák Kereszténydemokrata Unió, Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom, Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma, Erről Robert Kaliňák, Juraj Migaš, Roman Kvasnica, Magyar Emberi Jogok Alapítvány, Malina Hedviget, Dobroslav Trnka, Nyitrai Kerületi Ügyészséghez, Robert Kaliňák, Nyitrai Járási Rendőrkapitányság, Szlovák Alkotmánybíróságra, Roland Kyškát, Radim Hreha, Malina Hedviggel, Eugen Kordát, Hantz Péter, Kovács Lehel István, Babes-Bólyai Egyetem, Szlovákiában Malina Hedviggel, Malina Hedvignek, Malina Hedvig-ügyről, Szlovák Televízió, Malina Hedvig-üggyel, Eduárd Kordát, Bugár Béla, Ivan Gašparovič, Juraj, Bauer Edit MKP-képviselő, Monika Beňová, Smer EP-képviselője, Bauer Editnek, Amnesty International, Jozef Hašto, Magyar Koalíció Pártját, Megváltoztatta Malina Hedvig, Nyitrai Kerületi Ügyészség, Korrupcióellenes Hivatal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Semmit ne higgy el  Tehetségtelen gyerek nincs.  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Próbálkozni kell ahhoz,  Emlék  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Föld napja  A boldogság ült a világvégén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Környezetvédelem  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Paul David Tripp Április 24  A föld szépségéért  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  A Föld napja  Gondolatok az életről és szere...  Ázzal aki csak szép  Nehezen engedem  Irgalom és ítélet  Esti kép  Szép estét  Rögtön puha Mézes Krémes  Muratáj  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Gaál Viktor gondolata  S a dalok tanulsága  Két tekintet van  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Emberként automatikusan értéke...  Szent György nap  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Becsüld meg azt amid van,...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legfontosabb kérdést, igazságügy vele, személye körüli, csallóközi magyar, szlovákiai jogrendszer, évvel ezelőtt, nyilvánosság előtt, világ legnagyobb, szlovák miniszterelnökére, legismertebb személyisége, szlovákiai közéletnek, évvel ezelőtti, egyetemi vizsgát, bizonyos 2006, alábbi kronológiában, első évfordulóra, nemzetiségi intolerancia, magyarul beszélő, szlovák rendőrkapitány, ilyen cselekményeket, szlovákiai parlamenti, utóbbi időkben, diáklány bántalmazást, magyar kormánytól, szlovákiai magyarokkal, ügyben rasszista, szélsőségesség ellen”, szóbeli jegyzéket, magyar kormány, szlovákiai raszszista, rendőrség közzétette, sértett leírása, magyarországi Hatvannégy, szlovákiai sajtóban, nyitrai támadás, róluk készült, szlovák rendőrségnek, fiatalt Szlovákiában, nacionalizmus terjedése, szlovák parlamenti, feszültségekre utalva, felerősödő magyarellenes, szlovák kormányfőt, szlovákiai magyar, feszültség fokozódását, budapesti szlovák, hatpárti tanácskozást, egyre élesebb, kellő politikai, fiatal magyar, szlovákiai magyarverés, szlovákiai helyzettel, helyen szeretném, elmúlt időben, nemzeti kisebbségek, falu diszkójában, sértettek elmondása, szlovák parlament, faji türelmetlenség, parlamenti választások, szlovák belügyi, szlovák rendőrség, kormányfő köszönetet, alapos vizsgálatért, üggyel állítólag, lány kitartott, nyitrai diáklány, magyarországi szlovákellenes, rendőrség azzal, ügyvéd szerint, nyomozás során, rendőrség számos, rátámadt szélsőségesek, politika áldozatává, egyetemista lány, szlovák hatalom, országban tapasztalható, ultranacionalista Szlovák, szakmai hibáktól, ügyvédi jelenlétet, szlovák hatóságok, szervezet vezetője, magányos tüntető, rendőrök azonban, magyar–szlovák határig, rendőrségi vizsgálat, lány továbbra, szlovák hatóságoktól, nyitrai ügyészség, bántalmazott magyar, nyomozás újraindítására, rendőrség megállapítását, hatóságok félrevezetése, ismeretlen magánszemély, feljelentő öngyilkos, vádemelést célzó, szlovák közszolgálati, következtetésre jutott, magyar diáklány, adott időpontban, magyarellenes feliratot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1947
  • e Hét: 7455
  • e Hónap: 16059
  • e Év: 52000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.